Medewerkers

Kiest u voor Beweegcentrum Winschoten dan kiest u voor kwaliteit. Onze fysiotherapeuten en ergotherapeut zijn allen ingeschreven in het kwaliteitsregister van hun beroepsgroep.
Dit verplicht hen om continue na- en bijscholingen binnen hun vakgebied te volgen. Daarnaast blijven onze therapeuten zich in nieuwe behandelmethoden verdiepen en zich verder specialiseren om u zo de beste zorg te kunnen garanderen.

 

Marja Mulder
Manueeltherapie, (sport)fysiotherapie, geven van trainingen aan mensen met overgewicht, diabetes type 2, metabool syndroom, longaandoeningen, oncologie (kanker), fibromyalgie, reuma en revalidatietrainingen.
mulder@bc-winschoten.nl

 

John Schaap
Fysiotherapeut, handtherapeut
schaap@bc-winschoten.nl
schaap@handtherapiegroningen.nl

Na veelvuldige bij –en nascholing in de breedte van het vak fysiotherapie, ben ik me sinds 2009 aan het verdiepen in patiënten met hand- en polsletsel.

Dit heeft er toe geleid dat ik de opleiding tot handtherapeut in 2010 heb afgerond en me sindsdien voor het overgrote deel bezig houd met handtherapie.

Hiermee tracht ik mensen te helpen om met klachten aan de onderarm, pols en hand te helpen om zo optimaal mogelijk te revalideren en/of te helpen pijnklachten te verminderen.

Handtherapie vind ik een erg uitdagend vak: zowel om voor elk individu een passende behandeling te vinden, als om in het vakgebied bij te blijven middels cursussen en workshops.

 

Marjolein Veldman
veldman@bc-winschoten.nl

Kinderfysiotherapeut MPPT/ Kinderbekkenfysiotherapeut

Sinds 2009 ben ik werkzaam bij Beweegcentrum Winschoten als kinderfysiotherapeut. Na mijn studie Fysiotherapie te Hanzehogeschool Groningen te hebben afgerond, ben ik gestart met de opleiding Master Kinderfysiotherapie aan de Hogeschool in Utrecht. Ik ben altijd al enthousiast geweest over het werken met kinderen, de keuze was daarom snel gemaakt!
Vervolgens heb ik de studie Kinderbekkenfysiotherapie aan de SOMT te Amersfoort afgerond. Naast kinderen met motorische problemen, ben ik ook in staat om kinderen met plas- en poepproblemen te helpen.

Daarnaast ben ik als kinderfysiotherapeut werkzaam binnen het project Kids in Action (leefstijlprogramma voor kinderen/ jongeren met
overgewicht) en het project Gym voor Guppies (peuter- en kleutergym voor kinderen met overgewicht en/of motorische achterstand).
Tot slot ben ik gespecialiseerd in het Medical Taping Concept.

 

Margriet Kaput
beweeg –en leefstijladviseur
In juli 2010 ben ik afgestudeerd als beweeg- & leefstijladviseur aan de Hanzehogeschool Groningen. ik doe de begeleiding van kids in action (een programma voor kinderen en jongeren met overgewicht). onder andere geef ik bewegingslessen aan de deelnemers en verzorg informatieavonden. Het streven is om leefstijlverandering te laten plaats vinden.
Daarnaast begeleid ik mensen in de fitness. Ik neem gezondheidstesten af en maak nieuwe trainingsschema’s op maat.
kaput@bc-winschoten.nl

 

Yvonne Klepke
ergotherapeut, handtherapeut
klepke@bc-winschoten.nlklepke@handtherapiegroningen.nl

 

 

 

 

 

Thea Folkerts
praktijk ondersteuner, fitnesstrainer
folkerts@bc-winschoten.nl
Ik werk op maandag, dinsdagmorgen, woensdagmorgen, donderdag en vrijdagmorgen in de praktijk. Als u op die dagen belt krijg u mij aan de telefoon voor al uw vragen en het maken van een afspraak. Verder vervul ik een breed scala aan administratieve werkzaamheden en ondersteunende taken binnen de praktijk. Voor vragen betreffende uw abonnement in onze sportschool kunt u ook bij mij terecht. Als fitness-trainer geef ik tevens 3 keer in de week groepstraining en neem ik diverse testen en intakegesprekken af.

 

Harma Broekema
praktijk ondersteuner, financiële administratie
broekema@bc-winschoten.nl
Op dinsdag, woensdag en vrijdag ben ik in de praktijk aanwezig.
Wanneer u de praktijk belt, kunt u verwachten dat ik de telefoon beantwoord.
Ik verzorg de patiëntenadministratie en agenda’s van de therapeuten.
Tevens kunt u bij mij terecht met uw vragen omtrent vergoedingen, declaraties en nota’s, maar ook voor het maken van afspraken.

 

Rick Spittje
Sport en Bewegingsleider, Fitness trainer A.
Op dit moment ben ik nog bezig met de opleiding Sport en Beweging/ Bewegingsagoog 4.
Het vakgebied waar ik in kan werken als ik klaar ben is het werken met mensen met een verstandelijke beperking, lichamelijke beperking, meervoudige beperking, jeugdhulpverlening en ouderenzorg.
In de toekomst zou ik graag willen werken met mensen met een lichamelijke beperking.
Op dit moment ben ik binnen de organisatie werkzaam als fitness trainer, zo maak ik dan ook trainingsschema’s naar de doelstelling van klanten en begeleid ze daarin.

 

Ayold Terpstra
fysiotherapeut, handtherapeut, manueel therapeut i.o.
terpstra@bc-winschoten.nl
terpstra@handtherapiegroningen.nl

Ik ben sinds 2007 fysiotherapeut en ik ben sinds 2014 manueel therapeut. Ik heb daarvoor de Master opleiding Manuele Therapie aan het SOMT gevolgd. Deze studie geeft je veel extra kennis over het bewegingsapparaat van de mens. Manuele therapie biedt bijzondere mogelijkheden om klachten te verhelpen. Graag help ik u van uw klachten af door een, in samenspraak met u, op maat gemaakt revalidatieprogramma waarin het voorkomen van klachten centraal staat.

 

Wessel Koolman
Fysiotherapeut / Geriatrie fysiotherapeut i.o.
koolman@bc-winschoten.nl

Ik ben in 2011 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hanzehogeschool in Groningen en ben nu bezig met de master geriatrie fysiotherapie om mij te specialiseren in het onderzoek en de behandeling van mensen met aan ouderdom gerelateerde aandoeningen.

 

Willem Ypma
Manueel Therapeut

Ik ben sinds 2007 werkzaam als fysiotherapeut. In 2012 ben ik afgestudeerd als Master manueel therapeut. Als manueel therapeut ben ik vooral gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van klachten aan de wervelkolom. Tijdens de opleiding leer je nauwkeurig onderzoeken, hierdoor kun je ook efficiënter behandelen. Naast manuele therapie maak ik regelmatig gebruik van medical tape.

 

Hilbrand Zuidema
Fysiotherapeut, Oedeemtherapeut, Handtherapeut

In 1994 afgestudeerd academie voor Fysiotherapie te Groningen. Direct na de studie naar Duitsland gegaan om te werken. 2009 teruggekomen en in Zuidbroek/Muntendam gaan werken. Sinds 2015 in dienst van BCW, als oedeem en handtherapeut. Oedeemtherapeut sinds 2007, Handtherapeut sinds 2014. Verder nog medical taping gedaan.

 

Margreet Eerelman
Fysiotherapeut

Ik ben in 2000 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hanzehogeschool in Groningen en ben sinds 2000 werkzaam als fysiotherapeut. In mijn 15 jaar werk ervaring heb ik mij gespecialiseerd in COPD en longaandoeningen, mensen met overgewicht, diabetes type 2, metabool syndroom en hyperventilatie. Ik ben werkzaam op maandag, woensdag en vrijdag.

 

Mariette Schilte
Kinderfysiotherapeut.

Sinds 2010 ben ik als fysiotherapeute afgestudeerd te Groningen. Hierna ben ik begonnen met de vierjarige Master Kinderfysiotherapie opleiding te Breda en heb deze afgerond.
Werkzaam ben ik geweest in een revalidatiecentrum, waar kinderen zowel klinisch- als poliklinisch worden behandeld. Hierna heb ik enkele jaren gewerkt op een kinderdagcentrum met kinderen die een verstandelijke-  en/of lichamelijke beperking hebben. Ook ben ik vrijwillig als kinderfysiotherapeute aan het werk geweest in Sri Lanka.
Graag zoek ik samen met kind en ouders/verzorgers naar een optimale behandeling.