Manuele Therapie

Manuele therapie is een onderzoek- en behandelmethode van gewrichten van de rug, de nek, de armen en de benen.

In een eerste gesprek zal de manueel therapeut u een aantal vragen stellen over uw klachten. Waardoor zijn ze ontstaan, wanneer krijgt u klachten en wat doet ze toe- of afnemen? Daarna volgt een lichamelijk onderzoek waarbij de manueel therapeut uw houding en het bewegen beoordeelt en uw gewrichten onderzoekt. Op basis hiervan kan een diagnose worden gesteld en beslist u samen met de manueel therapeut of u doorgaat met de behandeling.

Ook tijdens de behandeling maakt de manueeltherapeut gebruik van specifieke bewegingen in de gewrichten. De manueeltherapeut probeert opgeheven beweeglijkheid te herstellen of een teveel aan beweging te stabiliseren door middel van training. Soms vult de manueeltherapeut deze behandeling aan met manipulaties (in de volksmond ook wel 'kraken' genoemd). De gewrichten worden dan wat sneller bewogen. Daarbij kan een knappend geluid worden gehoord. De meeste patiënten ervaren dit als een kortstondig vreemd gevoel, maar vinden het over het algemeen niet pijnlijk.

Als er behandeld gaat worden, dan zal deze behandeling niet alleen tot doel hebben de functie van de gewrichten te verbeteren, maar ook de houding en beweging tijdens werkzaamheden en recreatie te optimaliseren.

Klik hier als u zich wilt opgeven voor een consult of behandeling bij onze manueel therapeut.