Medische trainingen

Medische training is een medisch verantwoorde training die helemaal op uw behoefte is afgestemd. De programma’s zijn geschikt voor elke leeftijdsgroep, zijn resultaatgericht en sluiten risico’s uit. Ook wanneer u geen lichamelijke klachten heeft en u uw gezondheid graag op peil wilt houden of wilt verbeteren, bent u van harte welkom.

Voordat u bij ons begint, voeren wij eerst een onderzoek uit om uw huidige fysieke gesteldheid in kaart te brengen. De uitslag van de fittest bepaalt mede het uitgangspunt van uw persoonlijk op maat gemaakt trainingsschema. Deze bevat een cardio (conditie) en een krachtgedeelte. De trainingssessies duren ongeveer een uur in een traject van  26 weken waarbij elke 8-10 weken wij uw vorderingen evalueren. Waarnodig passen wij uw trainingsschema aan (voor een aantal medische trainingen bestaat een aangepast protocol). Na afloop van het programma bent u in staat uw eigen conditie op een eenvoudige manier zelfstandig op peil te houden waarmee u uw klachten kunt verminderen.

Alle trainingen zijn op vooraf afgesproken tijden waardoor het volume van de groep en dus ook de kwaliteit van de begeleiding gewaarborgd blijft.

U kunt zich direct bij ons aanmelden voor een van de beweegprogramma’s, hiervoor hoeft u niet via uw huisarts te gaan. De meeste verzekeraars vergoeden het beweegprogramma.

Klik hier als u meer informatie wenst of zich wilt inschrijven voor Fysiofit / medische training onder supervisie van een (sport)fysiotherapeut. LEES VERDER