Vergoeding Fysiotherapie

Door de fysiotherapeut aanbevolen polissen 2018

Er zijn meer dan 100 aanvullende verzekeringen waaruit u kunt kiezen. En deze verzekeringen verschillen enorm als het gaat om het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut die u vergoed krijgt. Wilt u weten met welke polis u in 2018 het beste verzekerd bent voor fysiotherapie?

Klik hier voor de polissen die de fysiotherapeut aanbeveelt. Dit zijn allemaal combinaties van basisverzekering en aanvullende verzekering bij één verzekeraar. U mag echter de basisverzekering en de aanvullende verzekering afsluiten bij verschillende verzekeraars. Let op: daar kunnen extra kosten aan verbonden zijn.

Als u een aanvullende verzekering uit dit overzicht kiest dan zit u goed als het gaat om fysiotherapie. Overstappen is eenvoudig. Wilt u toch liever zelf kiezen? Dan raden we u aan om de vergelijking te maken op de website van ZorgverzekeringWijzer.

Op deze website vindt u een betrouwbare en eenvoudige keuzewijzer. Let bij het maken van de vergelijking goed op en kijk op onzechecklist goed verzekerd voor fysiotherapie‘.

* Prijs gebaseerd op het aanzetten van uitsluitend de module Spieren en Gewrichten!

Vergoeding Ergotherapie

Basisverzerkering
Ergotherapie is opgenomen in het basispakket van alle ziektekostenverzekeringen. Iedereen heeft recht op 10 uur ergotherapie per kalenderjaar. Sommige verzekeraars vergoeden meer in de aanvullende verzekering. De polis van uw zorgverzekeraar biedt u daarover meer inzicht.

Directe toegang ergotherapie (DTE)
U kunt altijd een afspraak maken met een ergotherapeut. U hoeft daarvoor niet eerst naar de huisarts. Dat mag wel, maar vanaf 1 januari 2012 is een verwijsbrief niet meer nodig (tenzij uw verzekeraar dat anders omschrijft in zijn polisvoorwaarden).