Behandeling musici

Behandeling musici

Behandelcentrum voor musici

Muziek maken (top)sport? Jazeker! Of u nu beroeps bent of amateur: muziek maken doet u met uw geest en uw lichaam. Een goede lichaamshouding en -beheersing is zelfs van groot belang bij het maken van muziek. Doet u dat niet, dan kan musiceren tot lichamelijke klachten leiden. Playing Related Musculoskeletal Disorders (PRMD) wordt dat ook wel genoemd. PRMD ontstaat meestal vanwege een te belastende (speel)houding of een verkeerde manier van bewegen. Hierdoor kunnen pijnklachten en ontstekingen in spieren, pezen en gewrichten ontstaan. Ook problemen met de ademhaling en de speeltechniek komen voor.

Ontspannen musiceren kunt u leren

Heeft u last van blessures gerelateerd aan musiceren of wilt u dit voorkomen? Beweegcentrum Winschoten kan u helpen. Wij beschikken over een behandelcentrum speciaal voor musici. Het centrum is opgezet door een groep van uiteenlopende specialisten. Zij hebben samen het plan opgevat op musici te helpen het beste uit zichzelf te halen. Naast een muziekdocent beschikt het team over ruimte kennis en ervaring op het vlak van manuele therapie, fysiotherapie, oefentherapie, cesar, logopedie en ergonomie.

Ons team helpt musici met op maat gemaakte oefeningen. Lichaamsgevoel, houding, maar ook het verbeteren van, bijvoorbeeld, de blaastechniek zijn belangrijke aandachtspunten. Met een integrale benadering kunnen klachten verminderd of voorkomen worden. Muzikanten kunnen daardoor vrijer musiceren. En dat hoor je meteen!

In ons behandelcentrum besteden we ook aandacht aan de studiewijze. Ook leren we u omgaan met spanningen voor voorspelen, een concert of een auditie. Ook nevenfactoren zoals stoelhoogte en eventuele aanpassingen aan instrumenten komen uitgebreid in ons centrum aan bod.

Wilt u ook het beste uit uw muziek halen?

Aarzel dan niet en maak nu een afspraak. Wij hanteren geen wachtlijsten. Binnen 48 uur kunt u bij ons terecht en bij spoed zelfs binnen 24 uur.  De kosten voor de individuele behandelingen kunnen in rekening worden gebracht bij uw ziektekostenverzekeraar.

 

Maak een afspraak    De hierboven ingevulde gegevens worden alleen gebruikt voor het maken van een eerste afspraak.