Biofeedback

Biofeedback – voor real time inzicht in het lichaam

Ons lichaam geeft continue allerlei signalen af. Met biofeedback krijgen we hier real time inzicht in. Zo meten we zaken als temperatuur, spierspanning, hersengolven, EEG, hartslag en ademhaling. Nog belangrijker is dat we direct het effect kunnen zien van, bijvoorbeeld, een andere manier van ademhalen, uw zithouding, angst of stress. Hierdoor leert u meer controle uit te oefenen over uw lichaam.

Leer controle uitoefenen op uw lichaam

Tijdens de behandeling in Beweegcentrum Winschoten koppelen we u aan gevoelige meetapparatuur. Deze sensoren zijn op een computer aangesloten. Hier worden alle meetgegevens verzameld en kunt u een op een zien wat er in uw lichaam gebeurt. Onze Biofeedback specialist analyseert de data en zal u adviseren over de wijze waarop u invloed uit kunt oefenen op de meetgegevens.

Klachten door verkeerd gebruik van uw spieren

Biofeedback kent veel toepassingsgebieden. Zo kan het inzicht geven in het (verkeerd) aanspannen van de verkeerde spieren. Veel mensen hebben zich dit in de loop der tijd onbewust of als gevolg van pijn aangeleerd. Dat kan onder meer leiden tot hoofdpijn, lage rugpijn en incontinentie. Ook kan het reeds bestaande pijnklachten verergeren. Biofeedback legt het probleem bloot en leert u om uw spierspanning – of andere lichamelijke reacties – weer onder controle te krijgen. Hierdoor verminderen de klachten.

Koude handen en stress-relief

Biofeedback kan ook ingezet worden bij het zichtbaar maken van de relatie tussen spanning en kouden handen. Met een sensor op de hand wordt de lichaamstemperatuur gemeten en op een beeldscherm weergegeven. Vervolgens leert u welke lichamelijke reactie warmere handen oplevert. Bijkomend effect is dat u ook ontspanning vindt.

Bent u benieuwd wat biofeedback voor u kan betekenen? Neem dan contact op met Beweegcentrum Winschoten. Wij hanteren geen wachttijden. Binnen 48 uur heeft u een afspraak en in het geval van spoed zelfs binnen 24 uur.

 

 

 

Maak een afspraak    De hierboven ingevulde gegevens worden alleen gebruikt voor het maken van een eerste afspraak.