Dry Needling

Dry needling biedt directe verlichting bij spierspanning

Spierspanningen kunnen vervelende klachten met zich meebrengen. Zo kunt u pijn ervaren, stijfheid en een beperking in uw bewegingen. Dry needling wordt door de fysiotherapeut ingezet om de opspelende spier(en) te laten ontspannen. Dat doen we met een dun acupunctuurnaaldje. Deze wordt heel gericht ingebracht: precies op de juiste plek om de gewenste ontspanning te brengen.

Triggerpoints door overbelasting of stress

Dry needling richt zich op de behandeling van zogenaamde spierknopen of triggerpoints. Dit zijn lokale verhardingen in een spier die voor behoorlijke klachten kunnen zorgen. Na het vaststellen van de klacht, gaat onze gespecialiseerde fysiotherapeut op zoek naar de spierknoop. Vaak ligt de oorzaken overbelasting van een spier. Daarnaast kunnen ook stress en andere psychische klachten van invloed zijn.

Wanneer het acupunctuurnaaldje wordt ingebracht, zal de opspelende spier aanspannen om vervolgens weer te ontspannen. Uitgangspunt is dat hiermee de lokale verharding wordt weggenomen. Het inbrengen van de naald voelt u niet of nauwelijks. Wel merkt u kort dat de triggerpoint gevoelig is. U kunt dan een schokje of een lichte spierkramp ervaren.

Na een aantal behandelingen zijn de meeste patiënten klachtenvrij

Wanneer u al lang met klachten rondloopt, kan het zijn dat u meerdere triggerpoints heeft welke niet beperkt zijn gebleven tot een spier. Is dit het geval, dan zal onze fysiotherapeut tijdens de behandeling meerder spieren ‘aanprikken’. Na de behandeling is de verlichting vaak direct merkbaar. Vaak zijn een aantal sessies nodig om geheel klachtenvrij te raken. Daarna is het van belang dat u met de juiste oefeningen voorkomt dat klachten terugkeren.

Bent u benieuwd wat dry needling voor u kan betekenen? Neem dan contact op met Beweegcentrum Winschoten. Wij hanteren geen wachttijden. Binnen 48 uur heeft u een afspraak en in het geval van spoed zelfs binnen 24 uur.

 

 

 

Maak een afspraak    De hierboven ingevulde gegevens worden alleen gebruikt voor het maken van een eerste afspraak.