EPTE®

Chronische achillespeesklachten?  Last van een tenniselleboog, hielspoor, kniepees of schouderpezen en alles al geprobeerd? Dan zou  EPTE® misschien de oplossing kunnen zijn. De meest innovatieve en veilige manier om van je chronische peesproblemen af te komen. De behandeling gebeurt alleen maar door gecertificeerde en goed opgeleide EPTE® therapeuten. Om EPTE®  therapeut te worden moet je  een intensieve training volgen. Er wordt  op een geprotocolleerde, veilige en effectieve wijze met het EPTE® concept gewerkt. Dat kan bestaan uit de Echogeleide Percutane Therapeutische Elektrolyse met CE gecertificeerde EPTE® apparatuur. Dus veilig verklaard (als enige wereldwijd!) voor gebruik in pezen én spieren. Het uiterst dunne (0,3mm) naaldje wordt onder echoregistratie precies op de aangedane plaats in de pijnlijke pees gebracht en dan wordt er kortdurend (minder dan 2 minuten) een hele lichte stroom toegepast. Deze micro-amperage stroom kan soms wel wat oncomfortabel aanvoelen maar is zelden pijnlijk te noemen. De EPTE® behandeling wordt altijd gecombineerd met een oefentherapie programma dat u ook thuis moet uitvoeren. Dikwijls wordt er ook gekozen voor een beschermende tape de eerste dagen na de behandeling. Ook deze stimuleert het herstel én zorgt voor bescherming.

Wat doet zo’n EPTE® behandeling nu precies?

Met een dun naaldje wordt er  in de pees geprikt en een milde stroom wordt door het naaldje de pees ingebracht. Dit veroorzaakt een reactie waardoor de pees weer nieuwe bindweefsel vezels gaat aanmaken. Ook al is die pees al jaren pijnlijk of zelfs beschadigd. Naast de EPTE®  wordt er gewerkt met een  wetenschappelijk effectief bewezen, oefenmethodiek om  de pees ook weer sterk en zogenoemd “trekvast:” te maken. Na een periode van ongeveer 3 maanden kan de pees dan in de meeste gevallen de normale belasting in je dagelijks leven weer goed aan en geeft deze ook geen pijnklachten meer. Ook sporthervatting behoort weer tot de mogelijkheden. Meestal zijn er 4 tot 6 behandelingen met EPTE® nodig. Aangevuld met enkele oefentherapie sessies, welke niet op de behandeldag uitgevoerd kunnen worden. De pees moet eerst minimaal 24 uur na de behandeling herstellen.

Je EPTE® therapeut kan je er alles over vertellen en ook, na een intake en echografisch onderzoek, vertellen of EPTE® ook iets voor jou is.

Dit alles noemen we het EPTE® concept. En door deze unieke aanpak zijn we in staat zelfs de meest hardnekkige peesproblemen te herstellen.