Fysiofitness/Medische training

Trainen en fitnessen onder supervisie van een (sport)fysiotherapeut

Wilt u meer bewegen en zo uw gezondheid op peil houden? Wilt u zeker weten dat sporten niet tot blessures leidt? Dan is onze medische training geknipt voor u! Wij bieden u een medisch verantwoord sportprogramma dat helemaal op uw behoefte is afgestemd. Onze programma’s zijn geschikt voor iedere leeftijdsgroep. Ze zijn resultaatgericht en sluiten risico’s uit. Ook wanneer u geen lichamelijke klachten ondervindt, bent u van harte welkom.

Trainen zonder risico

Voordat u begint, brengen we eerst uw fysieke gesteldheid in kaart. De uitslag van de fit-test vormt de basis van een op maat gemaakt trainingsschema. Dat schema bestaat uit een combinatie van conditietraining en krachttraining. De trainingssessies duren ongeveer een uur. Het programma omvat 26 weken. Elke acht tot tien weken evalueren we uw vorderingen met u. Na afloop van het programma bent u in staat uw conditie op een eenvoudige manier zelf op peil te houden. U merkt snel dat uw eventuele klachten aanzienlijk verminderen.

Alle trainingen vinden plaats op vooraf afgesproken tijden. Hierdoor blijft het volume van de groep en daarmee de kwaliteit van de begeleiding gewaarborgd. U kunt zich direct aanmelden voor een van de beweegprogramma’s. Hiervoor hoeft u niet eerst langs uw huisarts. De meeste verzekeraars vergoeden het beweegprogramma.

Kijk hier als u meer informatie wenst of zich wilt inschrijven voor Fysiofitness of medische training onder supervisie van een (sport)fysiotherapeut.

Fysiofitness met gratis fysiofitheidscan

De Fysiofitheidsscan is ontwikkeld door fysiotherapeuten in samenwerking met TNO. Met de Fysiofitheidsscan kan de fysiotherapeut u een beweegadvies op maat geven. Iedereen kan deze fitheidstest doen: of u nu wekelijks intensief sport of (nog) helemaal niets aan beweging doet. Binnen een half uur leert u in zeven stappen uw fitheid kennen. Na afloop van de test worden de resultaten besproken en ontvangt u een persoonlijk bewegingsadvies. Ervaar hoe makkelijk u uw conditie kunt verbeteren!

Bent u ouder dan 18 jaar en heeft u een aanvullende verzekering Extra Verzorgd of Jongeren Verzorgd van Menzis? Dan kunt u eenmaal per jaar gratis een Fysiofitheidsscan ondergaan. Bent u niet bij Menzis verzekerd, maar wilt u toch een Fysiofitheidsscan? Dan bedragen de kosten € 30,- voor de gehele test, inclusief uitleg.

 

Maak een afspraak    De hierboven ingevulde gegevens worden alleen gebruikt voor het maken van een eerste afspraak.