Geriatrische fysiotherapie

Geriatrische fysiotherapie

Speciale fysiotherapie voor kwetsbare patiënten

Wanneer u ouder wordt, merkt u dat u minder makkelijk beweegt. Ook de snelheid van uw bewegingen neemt af. U kunt hierdoor klachten ervaren: van stijfheid en pijn tot een achteruitgang van uw conditie. Veel patiënten verliezen daardoor langzaam hun zelfstandigheid. Ze merken dat ze voor steeds meer ‘gewone’ dingen hulp nodig hebben.

Geriatriefysiotherapie kan in veel gevallen uitkomst bieden. Dit specialisme binnen de fysiotherapie richt zich op kwetsbare groepen. Dan kan het gaan om mensen op (hoge) leeftijd maar ook om jongere patiënten die na of als gevolg van de Ziekte van Parkinson, dementie, een gebroken heup of een beroerte klachten ondervinden.

Samen werken aan de beweeglijkheid van uw lichaam

De behandeling bestaat vooral uit oefentherapie. Samen met de geriatriefysiotherapeut van Beweegcentrum Winschoten werkt u aan de beweeglijkheid van uw lichaam. Uw conditie, balans en spierkracht nemen weer toe. U merkt dat u daardoor (weer) mobieler wordt en dus zelfstandiger. Het kan ook voorkomen dat echte verbetering niet meer mogelijk is. Is dit het geval, dan richt de behandeling zich op het beperken van verdere achteruitgang en het zo hoog mogelijk houden van uw kwaliteit van leven.

Advies en informatie voor alle betrokkenen

Om het resultaat zo optimaal mogelijk te maken, betrekt de geriatriefysiotherapeut ook partners, gezinsleden en eventuele mantelzorgers in de behandeling. Zij ontvangen advies en informatie over de oefeningen, de behandelwijze, eventuele hulpmiddelen en de vooruitzichten.

Verwacht u dat geriatrische fysiotherapie uitkomst kan bieden? Neem dan contact op!

Ben u benieuwd wat Beweegcentrum Winschoten voor u kan doen? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie over geriatriefysiotherapie of plan een intake in. Wij hanteren geen wachttijden. Binnen 48 uur heeft u een afspraak en in het geval van spoed zelfs binnen 24 uur.

Maak een afspraak    De hierboven ingevulde gegevens worden alleen gebruikt voor het maken van een eerste afspraak.