Gezondheidsmanagement

Gezondheidsmanagement

Zorg voor vitale medewerkers

Heeft u de vitaliteit en gezondheid van uw medewerkers ook hoog in het vaandel staan? Dan bent u zeker niet de enige. Steeds meer werkgevers besteden er aandacht aan. Het terugdringen van ziekteverzuim en het voorkomen van arbeidsongeschiktheid staan voorop. Iedere organisatie is immers gebaat bij fitte en gezonde medewerkers.

Coaching, preventie en behandeling

Beweegcentrum Winschoten helpt uw bedrijf of instelling graag bij een gedegen gezondheidsmanagement. Zowel op het vlak van preventie, coaching als de behandeling van klachten aan het bewegingsapparaat kunt u bij ons terecht. Onze registerfysiotherapeuten kunnen uw bedrijf of organisatie op verschillende manieren van dienst zijn.

  • We behandelen klachten aan het bewegingsapparaat van uw medewerkers. We begeleiden hen naar een snel en duurzaam herstel.
  • Beweegcentrum Winschoten biedt Re-integratietherapie aan: een bijzondere en vooral doeltreffende vorm van fysiotherapie, gericht op werk gerelateerde problemen. Het omvat fysieke functiegerichte trainingen en Arbo-advies.
  • U kunt bij ons terecht voor preventieprogramma’s. Hieronder vallen bijvoorbeeld medische fitness, voorlichting over RSI, werkplekonderzoek, preventie van rugklachten en het verbeteren van de werkhouding van uw medewerkers.
  • Zowel op lichamelijk, psychologisch als ergonomisch vlak hebben wij ruime ervaring met het coachen van werknemers bij het uitoefenen van hun werk.

Hoe werkt gezondheidsmanagement?

Vrijwel ieder traject start met een intake. Onze fysiotherapeuten onderzoeken de klachten van uw werknemer(s) en bepalen het best passende behandeltraject. Dan gaat het op preventieve en/of curatieve maatregelen. Beweegcentrum Winschoten biedt advies en begeleiding. Daarbij staat maar een ding voorop: een snelle en duurzame re-integratie.

Voldoe aan wettelijke verplichtingen

Omdat we graag willen dat uw medewerkers gezond blijven, is ook nazorg inbegrepen. Zo voorkomen we nodeloze herhaling. Tijdens de uitvoering van het gehele begeleidingstraject legt de fysiotherapeut alle activiteiten en vorderingen vast. Zo zorgen we dat aan alle wettelijke verplichtingen wordt voldaan.

Bent u benieuwd wat Beweegcentrum Winschoten voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie.

 

Maak een afspraak    De hierboven ingevulde gegevens worden alleen gebruikt voor het maken van een eerste afspraak.