Heup, bekken en bil

Heup, bekken en bil

Klachten rond uw heup, bil of bekken? Loop er niet te lang mee rond!

Klachten rond uw bil, bekken en heup: ze kunnen u flink beperken. Bij het uitblijven van een goede behandeling, verergeren de klachten vaak. De fysiotherapeuten van Beweegcentrum Winschoten helpen u graag van uw klachten af.

Veelvoorkomende klachten rond de bil, heup en bekken

Klachten in de heup, bil of bekken hebben vaak een relatie met andere lichaamsdelen zoals uw onderrug en uw benen. Andersom kan bil-, heup- of bekkenpijn ook makkelijk uitstralen naar uw been of rug. Veelvoorkomende klachten zijn bekkeninstabiliteit, heupartrose, een heupfractuur, het piriformis syndroom, SI-problematiek en het trochanter major pijnsyndroom.

Bekkeninstabiliteit

Wanneer de banden de botten die het bekken bij elkaar houden verzwakken of beschadigd raken, spreken we van bekkeninstabiliteit. Bij zwangere vrouwen komt het regelmatig voor. Toch kunnen ook mannen last hebben van bekkeninstabiliteit, bijvoorbeeld als gevolg van een ongeval. Bekkeninstabiliteit is goed te behandelen. Hoe sneller u wordt geholpen, hoe groter de kans dat de klachten niet verergeren.

Heupartrose

Bij heupartrose is er sprake van slijtage van het heupgewricht. Hierdoor kunt u minder soepel bewegen. Helaas is de slijtage niet terug te draaien. Gelukkig kan fysiotherapie de klachten wel verlichten. Leren bewegen zonder de heup te belasten is de crux.

Heupfractuur

Heeft u een heupfractuur, dan is uw heup gebroken, vaak als gevolg van een val of een ongeluk. Een operatie is dan onvermijdelijk. Fysiotherapie kan u goed ondersteunen bij de revalidatie. De oefentherapie is erop gericht u zo snel mogelijk weer zelfstandig te kunnen laten lopen.

Piriformis syndroom

Het Piriformis syndroom kan gepaard gaan met hevige uitstralende pijn. Het ontstaat door beknelling van de ischiaszenuw door de diepe bilspier. Het syndroom is niet makkelijk vast te stellen. De oorzaken zijn divers: van een ongeval tot een verkeerde houding. Fysiotherapie helpt om de spanning op de spier te verminderen waardoor de zenuw wordt ontlast.

Trochanter major pijnsyndroom

Bij het trochanter major pijnsyndroom heeft u pijn rond de knobbel in uw dijbeen. Beschadiging of irritatie is vaak de oorzaak. Met spierversterkende oefeningen kan de fysiotherapeut u helpen van de klacht af te komen.

Behandeling klachten aan de bil, heup en bekken

Herkent u zich in de klachten of weet u niet precies waar de pijn vandaan komt? Samen met u gaan we graag op zoek naar de juiste diagnose en oplossing. Met onder andere manuele therapie, oefentherapie en biofeedback kunnen wij de klachten snel verlichten.

Maak nu een afspraak en binnen 48 uur kunt u bij ons terecht.

 

Maak een afspraak    De hierboven ingevulde gegevens worden alleen gebruikt voor het maken van een eerste afspraak.