Hoofd

Beweegcentrum Winschoten: dé fysiotherapeut voor uw hoofdpijnklachten

Hoofdpijnklachten: iedere Nederlander heeft er weleens mee te maken. Echt vervelend wordt het als hoofdpijn uw leven gaat beheersen. Gelukkig is er vaak wat aan te doen. Hoofdpijn kan ontstaan vanuit de nek of uw spieren. Ook stress en spanning spelen vaak een rol. In deze gevallen kan een fysiotherapeut vaak uitkomst bieden. Heeft u last van hoofdpijn? Samen met u bekijken we graag uw klachten en brengen we de mogelijke oplossingen in kaart. Maak nu een afspraak om te kijken wat wij voor u kunnen doen.

Verschillende hoofdpijnklachten

Hoofdpijn komt heel vaak voor. Bovendien ervaart bijna iedereen het weer anders. Gelukkig is de oorzaak zelden ernstig en zijn de klachten vaak goed en snel te behandelen. Afhankelijk van het type hoofdpijn stellen onze specialisten een behandeling op. De meest voorkomende soorten hoofdpijn die wij behandelen zijn: spanningshoofdpijn, migraine, cervicogene hoofdpijn en hoofdpijn door een kneuzing.

Spanningshoofdpijn, migraine of cervicogene hoofdpijn

Ongeveer 60% van de Nederlanders krijgt in zijn of haar leven te maken met spanningshoofdpijn. Het voelt als een drukkende pijn aan beide zijden van het hoofd of als een strakke band. Vaak komt het langzaam opzetten en trekt het geleidelijk weer weg. Een andere veelvoorkomende hoofdpijnvorm is migraine. Dit voelt als een bonzende hoofdpijn die zich vaak aan een kant van het hoofd concentreert. Een kenmerk van migraine is dat de pijn bij inspanning alleen maar erger wordt, bovendien komen braken en misselijkheid veel voor en is licht en geluid slecht te verdragen. Van alle hoofdpijnen is cervicogene hoofdpijn misschien wel de meest zeldzame. De oorzaak is een overprikkeling van de nervus trigeminus-zenuw in de nek. Dit heeft feitelijk niets te maken met het hoofd, maar dit is wel de plek waar u de pijn veelal voelt. Daarnaast kan het ook gevoeld worden in de nek of de armen. Ook na een val of stoot kunt u bij ons terecht. Het komt vaak voor dat hoofdpijn ontstaat door een kneuzing van de huid en/of de onderliggende spieren zijn. Bent u ook duizelig, verward en misselijk bent? Dan kan er meer aan de hand zijn. Het is dan raadzaam contact op te nemen met uw huisarts.

Wilt u van uw hoofdpijnklachten af? Maak nu een afspraak!

Herkent u zich in de klachten? Wilt u af van uw hoofdpijn? Op basis van uw verhaal kunnen wij een goede inschatting maken of u bij onze fysiotherapeuten aan het juiste adres bent en kunnen wij u met onder andere manuele therapie, oefentherapie en biofeedback goed helpen. Mocht er meer aan de hand zijn, dan verwijzen wij u natuurlijk door naar een specialist die u verder kan helpen, al dan niet in combinatie met fysiotherapie.

Neem contact op voor een afspraak. Geen wachtlijsten dus u bent binnen 48 aan de beurt en bij spoed zelfs binnen 24 uur.

 

Maak een afspraak    De hierboven ingevulde gegevens worden alleen gebruikt voor het maken van een eerste afspraak.