Kaakbehandeling

Dé Fysiotherapeut voor behandeling van kaakklachten

Zoekt u een behandelaar voor het verhelpen of verlichten van uw kaakklachten? Beweegcentrum Winschoten biedt behandelingen van professionele fysiotherapeuten met kaakspecialisatie. Onze kaakfysiotherapeuten hebben ruime ervaring en beoordelen iedere klacht deskundig voordat zij een behandeling starten. Bij Beweegcentrum Winschoten wordt u niet behandeld op routine. Wij nemen nog ouderwets de tijd voor u.

Oorzaak kaakklachten

Kaakklachten kunnen zich op verschillende manieren uiten: spierpijn, hoofdpijn, duizeligheid, knarsen, klemmen en nog veel meer. Natuurlijk wilt u zo snel mogelijk van uw ongemakken af. Voordat wij uw kaakklachten kunnen behandelen, gaan wij met u op zoek naar de oorzaak van uw kaakpijn. Dit doen onze specialisten tijdens de intake. Naar aanleiding van uw klachten kunnen wij een goede inschatting maken of wij u kunnen helpen.

Is de spier- of gewrichtsklacht ontstaan door een ongeluk, tijdens het sporten, een val of een klap? Of liggen er andere klachten aan ten grondslag zoals nekklachten? De meeste kaakklachten kunnen onze fysiotherapeuten goed en effectief behandelen. Het kan echter ook zijn dat de oorzaak ligt in de stand van de tanden of een afwijking van de kaak zelf. Dan zullen onze kaakspecialisten u doorverwijzen naar een tandarts, orthodontist of kaakchirurg. Lees hier meer over kaakklachten.

Behandeling kaakproblemen door fysiotherapeut

De fysiotherapeutische behandeling kan bestaan uit oefeningen en instructies hoe u de mond goed kunt gebruiken en ontspannen. Vaak krijgt u oefeningen mee voor thuis en leert u om zelf pijnlijke kauwspieren te masseren. Verder kijkt de kaakfysiotherapeut of er een verband is met andere klachten, bijvoorbeeld die van de nek. Onze kaakfysiotherapeut kan u adviseren en begeleiden bij pijn en functieproblemen in het hoofd, het aangezicht en de halsregio. Wij nodigen u graag uit voor een vrijblijvend gesprek om te kijken welke behandeling uw klachten kan verhelpen of verlichten.

Uitgebreid advies op maat door kaakfysiotherapeut

Steeds meer tandartsen, kaakchirurgen en orthodontisten weten dat fysiotherapeuten spiergerelateerde kaakklachten goed kunnen behandelen. Afhankelijk van de oorzaak adviseren wij u een behandeling bij onze kaakspecialisten of verwijzen wij u door naar een tandarts of orthodontist. Voor een uitgebreid advies op maat kunt u contact opnemen met onze specialisten. Neem contact met ons op om een afspraak maken. Hiervoor heeft u geen verwijzing van uw huisarts nodig. Wij houden een korte intake zodat wij een goede inschatting kunnen maken of u bij onze fysiotherapeuten aan het juiste adres bent.

Loop niet langer rond met kaakpijn of ongemak. Maak vandaag nog een afspraak met een van onze specialisten van Beweegcentrum Winschoten.

Maak een afspraak    De hierboven ingevulde gegevens worden alleen gebruikt voor het maken van een eerste afspraak.