Kinderfysiotherapie

Achterstand in bewegingsontwikkeling bij kinderen

Heeft uw zoon of dochter een achterstand in bewegingsontwikkeling of problemen met bewegingsvaardigheden? Dat kan heel ingrijpend zijn voor een kind. Niet alleen heeft het moeite om mee te komen met leeftijdsgenootjes op lichamelijk vlak, ook de sociaal-emotionele impact is groot. Als kinderen lichamelijk onhandig zijn, worden ze bij sport en spel vaak buitengesloten. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden tot verbetering door kinderfysiotherapie.

Kinderfysiotherapie helpt

De kinderfysiotherapeut van Beweegcentrum Winschoten is gespecialiseerd in het behandelen van kinderen tot 18 jaar met een achterstand in hun bewegingsontwikkeling. Met een op maat gemaakte behandeling wordt gestart met bewegingstherapie. Hierbij leren kinderen hun motorische vaardigheden te verbeteren en verder te ontwikkelen. Omdat de klachten ook andere oorzaken kunnen hebben wordt contact onderhouden met huisarts, kinderarts of andere behandelaars, zoals een logopedist, kinderpsycholoog of pedagoog.

Aansluiten op de belevingswereld

Onze kinderfysiotherapie sluit aan op de belevingswereld van kinderen. We werken met kindvriendelijke materialen. Doordat de beweging verbetert, groeit vaak ook het zelfvertrouwen. Daardoor kan uw kind op school weer meespelen en heeft het meer kans op succes bij sporten.

Geen eigen risico

Kinderen van 0-18 jaar zijn verzekerd voor kinderfysiotherapie. De overheid vindt kinderfysiotherapie dermate belangrijk dat het onderdeel is van de basisverzekering. De eerste negen behandelingen en de daaropvolgende negen behandelingen zijn altijd verzekerd. Bovendien is er geen sprake van eigen risico bij kinderfysiotherapie.

Wilt u weten wat onze kinderfysiotherapeut voor uw kind kan betekenen? Aarzel niet en maak vandaag nog een afspraak. Wij hanteren geen wachtlijsten.

 

Maak een afspraak    De hierboven ingevulde gegevens worden alleen gebruikt voor het maken van een eerste afspraak.