Manuele therapie

Aandacht voor houding, beweging en uw gewrichten met manuele therapie

Uw gewrichten kunnen voor veel klachten zorgen: van nek en schouderklachten, hoofd- en nekpijn, hoge- en lage rugklachten, klachten aan uw heup en klachten aan uw kaak. De oorzaak kan liggen in slecht bewegende en/of pijnlijke gewrichten. Manuele therapie kan in veel gevallen uitkomst brengen. Uw klachten verminderen aanzienlijk.

Manuale therapie is een specialisme binnen de fysiotherapie. Het richt zich op het beter laten functioneren van uw gewrichten. Ook uw houding en de manier van bewegen zijn belangrijke aandachtspunten. De behandeling richt zich op de gewrichten in de rug, nek, armen en benen.

Beweeglijk maken van uw gewrichten staat centraal

In een eerste gesprek zal onze manueeltherapeut u vragen naar uw klachten. Waardoor zijn ze ontstaan? Wanneer ervaart u ze? En wat doet ze toe- of juist afnemen? Daarna volgt een lichamelijk onderzoek. Op grond van de diagnose bepaalt u samen met de manueeltherapeut welke behandelingsmogelijkheden aan de orde zijn.

Tijdens de behandeling staat het (weer) beweeglijk maken van uw gewrichten centraal. Ook kan het zijn dat de focus juist ligt op het stabiliseren van te veel beweging. Oefeningen en trainingen vormen de basis. Aanvullend kan de manueeltherapeut manipulaties toepassen. Dit wordt in de volksmond ook wel kraken genoemd. Bij kraken worden de gewrichten wat sneller bewogen. U kunt daarbij een knappend geluid vernemen. Over het algemeen ervaren patiënten het niet als pijnlijk.

Vaak ervaart u na een eerste behandeling al verbetering. Na afloop van het gehele traject zal onze manueeltherapeut u oefeningen en adviezen meegeven waarmee u kunt voorkomen dat de klachten terugkeren.

Bent u benieuwd wat manuele therapie voor u kan betekenen? Neem dan contact op met Beweegcentrum Winschoten. Wij hanteren geen wachttijden. Binnen 48 uur heeft u een afspraak en in het geval van spoed zelfs binnen 24 uur.

 

Maak een afspraak    De hierboven ingevulde gegevens worden alleen gebruikt voor het maken van een eerste afspraak.