Medical taping

Medical taping biedt spierondersteuning zonder u te beperken

Uw spieren ondersteunen zonder uw beweging te beperken: dat is het doel van medical taping. De methode wordt door onze fysiotherapeuten veel toegepast, bijvoorbeeld als onderdeel van de behandeling van sportblessures en overbelasting. Daarnaast wordt medical taping ook toegepast bij verminderen van ontstekingen en vochtophopingen, het ondersteunen van gewrichten, houdingscorrecties en het beperken van uitstralende pijn.

De rol van onze spieren in ons lichaam

Als spieren niet goed functioneren, kan dat tot veel klachten leiden. Daarbij zijn uw spieren niet alleen nodig voor beweging. Ze zijn ook bepalend voor bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur. Bovendien zijn beweging en spieractiviteit essentieel om uw gezondheid te behouden of te herstellen. Vanuit deze gedachte werd in de jaren zeventig van de vorige eeuw het Medical Taping Concept (MTC) ontwikkeld. De basis van de behandeling ligt in Japan.

Medical taping: als een tweede huid

Beweegcentrum Winschoten gebruikt voor de behandeling tape die vergelijkbare eigenschappen heeft als de menselijke huid. Dit zorgt dat u niet beperkt wordt in uw beweging maar wel steun ondervindt. De tape kan zonder problemen nat worden. Dit maakt dat u nauwelijks tot geen hinder ondervindt van de tape, het voelt als een tweede huid.

Vele voordelen

Medical taping heeft veel voordelen: van het behoud van bewegingsvrijheid tot een snelle vermindering van druk en/of pijn. Het goed aanbrengen van de tape vergt daartoe wel de nodige kennis en ervaring. Afhankelijk van uw klacht, kan het evenwel handig zijn dat u zelf vaardig wordt in het aanbrengen van de tape. Onze fysiotherapeuten adviseren u hierbij graag.

Bent u benieuwd wat medical taping voor u kan betekenen? Neem dan voor meer informatie of een intake contact op met Beweegcentrum Winschoten. Wij hanteren geen wachttijden. Binnen 48 uur heeft u een afspraak en in het geval van spoed zelfs binnen 24 uur.

 

 

Maak een afspraak    De hierboven ingevulde gegevens worden alleen gebruikt voor het maken van een eerste afspraak.