Nek

Nek

Beweegcentrum Winschoten: ook dé fysiotherapeut voor uw nekklachten

Klachten in de nek: ze kunnen uw leven behoorlijk bepalen. U ervaart pijn, druk of kunt bepaalde bewegingen niet meer maken. Gelukkig is er vaak wat aan te doen.

Nekklachten kunnen vele oorzaken hebben. Van een beknelling van een zenuw tot spieren en gewrichten. Heeft u last van nekklachten? Graag gaan we met u op zoek naar de oorzaak en de beste behandeling.

Verschillende nekklachten

Net als bij hoofdpijn is de oorzaak bij nekklachten zelden ernstig. De klachten zijn vaak makkelijk te verhelpen. Met veel klachten kunnen onze gespecialiseerde fysiotherapeuten goed uit de voeten. U bent daardoor snel weer pijnvrij.

Cervicaal facetsyndroom

Nekklachten kunnen het gevolg zijn van een Cervicaal facetsyndroom. U ervaart dan pijn in de kleine gewrichtjes in de wervelkolom. De pijn kan uitstralen naar de schouder. De oorzaak kan liggen in beschadiging, artrose of een ontsteking. De behandeling richt zich vooral op het verbeteren van de bewegelijkheid. Hierdoor wordt de pijn verlicht.

Cervicale radiculopathie

Een beknelde zenuw kan veel klachten geven. We spreken dan van Cervicale radiculopathie. Ook een nekhernia valt onder deze categorie. De pijn kan gepaard gaan met tintelingen en prikkelingen. Hoesten en kuchen kunnen de klachten verergeren. De behandeling richt zich op het verlichten van de pijn en het wegnemen van druk. Ook het verbeteren van uw houding kan helpen.

Whiplash

Bij whiplash gerelateerde klachten zijn uw spieren de boosdoener. Het is een veelgehoorde klacht na een (auto)ongeval. Uw (nek)spieren hebben dan te maken gehad met een heftige, plotselinge beweging. U ervaart pijn en een verminderde bewegelijkheid van de nek. De behandeling is in eerste instantie gericht op het ontlasten van de nek. Daarna wordt de belasting stap voor stap weer opgebouwd.

Behandeling nekklachten

Herkent u zich in deze klachten? Op basis van uw verhaal kunnen wij een goede inschatting maken of u bij onze fysiotherapeuten aan het juiste adres bent en kunnen wij uw klachten verlichten met behulp van manuele therapie, oefentherapie en biofeedback. Ook bieden wij speciale behandelingen voor musici. Mocht er meer aan de hand zijn, dan verwijzen wij u natuurlijk door naar een specialist die u verder kan helpen, al dan niet in combinatie met fysiotherapie.

Neem contact op voor een afspraak. Geen wachtlijsten dus u bent binnen 48 aan de beurt en bij spoed zelfs binnen 24 uur.

Maak een afspraak    De hierboven ingevulde gegevens worden alleen gebruikt voor het maken van een eerste afspraak.