Neurorevalidatie

Neurorevalidatie

Met neurorevalidatie opnieuw functies en vaardigheden aanleren

Een beroerte of ander niet-aangeboren hersenletsel kan uw dagelijks leven volledig overhoophalen. Denk bijvoorbeeld aan de gevolgen van een herseninfarct, een hersenbloeding, dementie of de ziekte van Parkinson. Neurorevalidatie kan bijdragen aan uw herstel en/of een verlichting van uw klachten geven.

Het doel van neurorevalidatie is het opnieuw aanleren van functies en vaardigheden. De focus ligt op die zaken waar herstel ook echt aan de orde kan zijn. Vaak is de aanpak multidisciplinair. Dat betekent dat meerdere specialismen betrokken zijn, waaronder ook fysiotherapie. Beweegcentrum Winschoten streeft daarbij naar een zo optimaal mogelijk resultaat, afhankelijk van de oorzaak en de aard van uw klachten.

Behandelingen op maat

Onze behandelingen zijn divers. We maken ze op maat en ze hangen dus altijd samen met de aard van uw klachten en de achterliggende aandoening. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten kunnen u bijvoorbeeld helpen met het aanleren van cues om uit een freezing te komen. Ook denken we met u mee over specifieke oefeningen voor thuis. Dan gaat het over spierversterkend oefeningen, oefeningen die bijdragen aan uw stabiliteit of die u (weer) mobieler helpen worden. Verder zijn wij ervaren op het vlak van advies en training aangaande transfers, functioneel lopen en het gebruik van loophulpmiddelen. Voorts kunnen ook behandelingen aangaande valpreventie een belangrijke bijdrage leveren aan uw herstel.

Bent u benieuwd wat neurorevalidatie voor u kan betekenen? Wenst u meer informatie over de waarde van fysiotherapie bij uw herstel? Neem dan contact op met Beweegcentrum Winschoten.

 

 

 

 

 

Maak een afspraak    De hierboven ingevulde gegevens worden alleen gebruikt voor het maken van een eerste afspraak.