Oefentherapie

Met gerichte oefentherapie versterkt u de zwakke punten in uw lichaam

We bewegen de hele dag. Het zit zo ingebakken in ons systeem dat we vaak amper doorhebben dat we bewegen. Helaas beweegt niet iedereen even goed. Dat kan het gevolg zijn van afwijkingen of ziektes zoals reuma of astma. Ook kan het gaan om ingesleten gewoonten die niet goed zijn voor het lichaam. In beide gevallen kunnen klachten ontstaan. U voelt dat bijvoorbeeld aan uw rug, nek of schouders.

Ingesleten gewoonten doorbreken

Oefentherapie kan u helpen ingesleten gewoontes te doorbreken. Onze oefentherapeuten helpen u met het aanleren van gezond beweeggedrag door oefeningen met u te doen en mee te geven voor thuis. Hierdoor verminderen uw klachten aanzienlijk of verdwijnen ze zelfs volledig. Daarnaast helpen de oefentherapeuten van Beweegcentrum Winschoten u ook om klachten te voorkomen. Preventief dus. Onze oefentherapeuten bieden onder meer hulp bij rug- en nekklachten, hoofdpijn, stress, gewrichtspijn, klachten die verband houden met chronische aandoeningen, houdingsafwijkingen en incontinentie.

Versterken van de zwakke punten in uw lichaam

Oefentherapie vraagt om een actieve inzet. Met gerichte trainingen versterken we de zwakke punten in uw lichaam. In algemene zin richt de behandeling zich op de vijf zogenaamde grond motorische eigenschappen: kracht, lenigheid, snelheid, uithoudingsvermogen en coördinatie. Al deze aspecten zijn door training goed te beïnvloeden.

Bent u benieuwd wat Beweegcentrum Winschoten voor u kan betekenen? Neem dan contact op voor meer informatie over oefentherapie of maak een afspraak voor een intake.

Maak een afspraak    De hierboven ingevulde gegevens worden alleen gebruikt voor het maken van een eerste afspraak.