Rug

Rug

Heeft u last van rugklachten?

Vrijwel iedere volwassene heeft er weleens mee te maken: rugklachten. Sommige mensen hebben er kortstondig last van. Anderen lopen er veel langer mee. Gelukkig bieden onze gespecialiseerde fysiotherapeuten van Beweegcentrum Winschoten bij veel rugklachten uitkomst. Maak vandaag nog een afspraak om te kijken of wij u van uw rugklachten af kunnen helpen. Wij hanteren geen wachtlijsten. U wordt binnen 48 uur geholpen en bij spoed zelfs binnen 24 uur.

Veelvoorkomende rugklachten

Rugklachten zijn er in vele soorten en maten. Soms is de pijn mild, in andere gevallen kan de pijn zelfs ondraaglijk zijn. Beweegcentrum Winschoten kan u helpen met nagenoeg alle rugklachten: zowel hoog in de rug als laag in de rug. Ook bij een hernia, whiplashklachten of bij revalidatie van gekneusde rib kunt u bij ons terecht.

Hernia

Het lumbosacraal radiculair syndroom is een verzamelnaam voor pijn die ontstaat door samentrekking van een zenuwwortel in de rug. In 90% van de gevallen gaat het om een hernia. U kunt hierdoor tintelingen of gevoelsverlies in het been ervaren. Dit kan gepaard gaan met hevige rugpijn en krachtverlies. Onze fysiotherapeuten kunnen u helpen om de klachten aanzienlijk te verminderen. Oefentherapie en beweegadvies vormen de basis.

Whiplash

Een whiplash treedt meestal op na een achter aanrijding met een auto. Hierdoor kunt u, al naar gelang de ernst van het ongeluk, langdurig last hebben van vele pijnklachten. Ook de rug kan veel pijn geven. Onze fysiotherapeuten helpen u actief te blijven. Dit is van groot belang voor een spoedig herstel.

Hoge – of lage rugpijn

Hoge – of lage rugpijn kan vele oorzaken hebben. Het kan ontstaan tijdens sporten of na een val. Ook een verkeerde houding of stress kunnen een rol spelen. Gelukkig zijn de klachten vaak goed te behandelen. Daardoor heeft u snel aanzienlijk minder last van uw rug.

Overige rugklachten

Ook bij veel andere rugklachten kunt u bij ons terecht. Bijvoorbeeld voor het cervicaal facetsyndroom, cervicale radiculopathie, een gekneusde of gebroken rib, SI-gewrichtspijn of spierletsel in de bovenrug.

Behandeling rugklachten

Na een grondige diagnose van uw klachten kijken wij of en hoe we u het best kunnen helpen. Zo nodig verwijzen wij u door naar een specialist. Veelvoorkomende behandelmethodes voor rugproblemen zijn dry needling, manuele therapie, oefentherapie, biofeedback en medical taping. Wij bieden ook speciale behandelingen voor musici.

Maak vandaag nog een afspraak en binnen twee dagen kunnen wij samen met u aan de slag zijn om uw rugklachten te verminderen.

 

Maak een afspraak    De hierboven ingevulde gegevens worden alleen gebruikt voor het maken van een eerste afspraak.