Schouder

Schouder

Pijn in uw schouder?

Pijn rond het schoudergewricht komt erg vaak voor. De klachten kunnen uw dagelijks functioneren flink belemmeren. Een jas aantrekken of auto rijden kunnen ineens een hele opgave zijn. Ook ’s nachts kunt u veel hinder ondervinden. Gelukkig zijn veel schouderklachten goed te behandelen door de fysiotherapeuten van Beweegcentrum Winschoten.

Soorten pijn in de schouder

Bij schouderklachten heeft u pijn rond het schoudergewricht. U voelt het wanneer u uw bovenarm beweegt. Soms ervaart u de pijn ook zonder dat u beweegt. De klachten kunnen plotseling of geleidelijk ontstaan. Afhankelijk van de klacht kan de pijn steeds net wat anders zijn. Denk aan een zeurende pijn in uw schouder, een stekende pijn, pijn tussen uw schouderbladen of een verstijfde schouder. Schouderklachten komen vaak voor samen met nekklachten. Ze zijn vaak gerelateerd aan uw spieren, pezen of gewrichten.

Veelvoorkomende klachten

De precieze oorzaak van schouderklachten is lang niet altijd te achterhalen. Overbelasting kan een oorzaak zijn maar ook een verkeerde beweging, een irritatie of stress. Ook een beknelling, een val of ontsteking kan de bron zijn. Veelvoorkomende klachten zijn een frozen shoulder, schouderinstabiliteit, schouderartrose, reumatoïde artritis, rotatorcuff letsel, acromioclaviculair letsel, acute schouderluxatie en subscapularis tendinopathie. Bij veel van deze aandoeningen biedt fysiotherapie veel verlichting.

Behandeling schouderklachten

Hoewel rust en pijnstilling vaak al wat helpt, is het bij veel schouderklachten erg belangrijk om goed te blijven bewegen. De fysiotherapeuten van Beweegcentrum Winschoten gaan graag met u op zoek naar de oorzaak en de best passende oplossing. Ze helpen u met de juiste behandelmethodes zoals manuele therapie, medical taping, dry needling of oefentherapie. Daardoor bent u snel weer pijnvrij en kunt u weer normaal functioneren. Wij bieden ook speciale behandelingen voor musici.

Heeft u last van pijn in uw schouder? Herkent u zich in de klachten? Of bent u niet geheel zeker waardoor uw schouderklachten zijn ontstaan?

Maak nu een afspraak een van onze fysiotherapeuten. Binnen 48 uur kunt u bij ons terecht.

 

Maak een afspraak    De hierboven ingevulde gegevens worden alleen gebruikt voor het maken van een eerste afspraak.