Sportfysiotherapie

Verbeter uw prestaties en voorkom blessures met sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie richt zich op – de naam zegt het al – sport en sporters. Het gaat verder dan gewone fysiotherapie. Dat is niet vreemd. Sporters gebruiken hun spieren anders en belasten ze intensiever. Daar hoort een apart specialisme bij. Sportfysiotherapie heeft als doel het herstellen van functies, het voorkomen van (sport gerelateerde) klachten en blessures en de verbetering van uw (sport)prestaties.

Gedegen kennis en ervaring

Onze NVFS-sportfysiotherapeut weet welke eisen sport aan het lichaam stelt, wat bewegen met ons doet en wat de motivatie van sporters is. Bovendien kan onze sportfysiotherapeut vanuit gedegen kennis en ervaring adviseren over zaken als de opbouw van uw training, uw schoenen en eventuele braces. Ook hulp bij het kiezen van de best passende sport hoort bij de werkzaamheden. Wanneer u een beginnend sporter bent, adviseren wij u daarbij gericht over startintensiteit en -frequentie. En als vanzelfsprekend staan onze sportfysiotherapeut u bij in het geval van blessures.

Intercollegiaal overleg

Een sportfysiotherapeut werkt eigenlijk nooit alleen. Altijd is sprake van goed, intercollegiaal overleg. Dat kan gaan om huisartsen, sportartsen, chirurgen en orthopeden maar ook om sportmedische instellingen, Olympische steunpunten, sportmasseurs, trainers en sportdiëtisten. Dit betekent dat onze sportfysiotherapeut u altijd tijdig en gericht zal doorverwijzen indien daar aanleiding voor is.

Geregistreerd NVFS-sportfysiotherapeuten

Sportfysiotherapie maakt hoofdzakelijk gebruik van oefentherapie. Ook krijgt u oefeningen mee zodat u thuis actief bij kunt dragen aan het behalen van uw doel. Verder geeft de sportfysiotherapeut adviezen om prestaties te verbeteren en om klachten in de toekomst te voorkomen. NVFS-sportfysiotherapeuten zijn geregistreerd bij het centraal kwaliteitsregister van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie. Daarnaast zijn ze lid van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg.

Bent u benieuwd wat sportfysiotherapie voor u kan betekenen? Neem dan contact op met Beweegcentrum Winschoten. Wij hanteren geen wachttijden. Binnen 48 uur heeft u een afspraak en in het geval van spoed zelfs binnen 24 uur.

 

Maak een afspraak    De hierboven ingevulde gegevens worden alleen gebruikt voor het maken van een eerste afspraak.