Kids in action

 

 

 

 

 

 

Kids in action is een programma voor kinderen en jongeren met overgewicht in de leeftijd van 7 tot en met 18 jaar. Het is een leefstijlveranderingsprogramma. Dit houdt in dat er naar de gehele leefstijl wordt gekeken; hoeveel wordt er bewogen, wat en hoeveel wordt er gegeten. Het bewegen kan worden opgedeeld in twee delen: bewegen in het dagelijks leven en sporten. Beide aspecten zijn erg belangrijk.

Kids in action is een uniek programma. Dit komt door de samenwerking tussen vele verschillende specialisten; Kinderarts van het OZG, Beweeg- & leefstijladviseur en fysiotherapeut van Beweegcentrum Winschoten en een diëtist van AVS-sportdiëtisten.

Het programma is een langdurig traject, twee jaar in totaal. Het traject start met een bezoek aan de huisarts. De huisarts zal u doorverwijzen naar de kinderarts. Na de kinderarts komt u bij de beweeg- & leefstijladviseur terecht. Vervolgens zal er ook een intake worden gepland met de diëtist. De diëtist zal het voedingspatroon van het gezin doornemen.

Het eerste half jaar van het programma zal erg intensief zijn. De deelnemer komt twee keer week sporten 4 maanden lang, daarna nog twee maanden 1x per week. Door dit geleidelijk af te bouwen wordt de kans geboden die andere keer zelf aan te vullen of in het dagelijks leven meer te gaan bewegen.

Kirsten 12 jaar
Het programma is gezellig, vooral tijdens de lessen. Het is leuk want je bent samen met andere kinderen met hetzelfde probleem. Het is leuk om er samen er iets aan te doen. Er worden leuke spelletjes gedaan, iedere week iets anders. Ik ben al een paar kilo’s afgevallen. Dat is tot nu toe het resultaat van het programma, ook is mijn conditie verbeterd. Ik ben eerder thuis van school met de fiets.

Sanne 10 jaar
Sanne is inmiddels hier al een half jaar. Ik heb meer conditie gekregen en je doet hier allemaal verschillende sporten. Daardoor gaat het niet vervelen. Ik blijf hier ook sporten om die reden. Heel af en toe mogen we ook op de apparaten, dat vond ik erg leuk net als de veroverspelletjes. Het voeding blijft soms moeilijk, vooral op school met traktaties. Ook pepernoten vind ik lekker.

Lees meer op www.kidsinaction.nl