[vc_row type=”full_width_content” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left”][vc_column column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”2/3″][toggles][toggle color=”Default” title=”Wat is handtherapie?”][vc_column_text]Handtherapie is een specialisatie van ergotherapie en fysiotherapie en bestaat vaak uit een combinatie van beide. Onze fysiotherapeuten en ergotherapeuten hebben hiervoor een speciale opleiding gehad en zijn deskundig op het gebied van:

  • handaandoeningen
  • anatomie van de hand
  • wondgenezing
  • ontwikkelingen binnen de handchirurgie
  • het vervaardigen/aanmeten en waar nodig het bijstellen/aanpassen van (confectie-)spalken
  • het gebruik van protheses
  • het behandelen van blessures en aandoeningen
  • het herkennen van complicaties.

Omdat een deel van de spieren van de hand hun oorsprong hebben in de onderarm en omdat de zenuwen die de hand besturen door de gehele arm lopen, houdt een handtherapeut zich niet alleen met de hand bezig, maar de gehele arm behoort tot zijn werkgebied.[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][/toggle][toggle color=”Default” title=”Hoe maak ik een afspraak?”][vc_column_text]Via contact kunt u een afspraak maken.

Het is belangrijk om uw BSN en de naam van uw huisarts bij de hand te houden wanneer u belt.[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][/toggle][toggle color=”Default” title=”Kan ik gratis parkeren bij jullie praktijk?”][vc_column_text]Ja, dat kan, zowel onze locatie in Winschoten als in Groningen beschikt over een gratis parkeergelegenheid. In beide gevallen ligt het parkeerterrein achter het pand waar de praktijk gevestigd is. In Groningen krijgt u een muntje van uw therapeut waarmee u gratis uit kunt rijden.

Locatie Delfzicht heeft een parkeerterrein aan de voorkant van het gebouw.
U kunt hier uw auto gratis parkeren. Tijdens de openingstijden van de polikliniek op werkdagen, kan het met name tussen 08.30 en 10.00 uur moeilijker zijn om een parkeerplaats te vinden. Het is verstandig om hier rekening mee te houden, zodat u op tijd kunt zijn voor uw afspraak.[/vc_column_text][/toggle][toggle color=”Default” title=”Wat moet ik doen om een afspraak af te zeggen en moet ik hiervoor betalen?”][vc_column_text]U kunt bellen met 0597 413333 om de afspraak af te zeggen wanneer u verhinderd bent.

Indien u bij verhindering tenminste 24 uur van tevoren afzegt wordt de gereserveerde tijd niet in rekening gebracht.[/vc_column_text][/toggle][toggle color=”Default” title=”Is de praktijk te bereiken met openbaar vervoer?”][vc_column_text]Alle 3 de vestigingen zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. U kunt 9292ov.nl raadplegen voor de mogelijkheden en de tijden.[/vc_column_text][/toggle][toggle color=”Default” title=”Heb ik een verwijzing van mijn arts nodig?”][vc_column_text]U kunt terecht via DTE (directe toegankelijkheid ergotherapie) of DTF (directe toegankelijkheid fysiotherapie), dit betekend dat u geen papieren verwijzing nodig heeft.

[/vc_column_text][/toggle][toggle color=”Default” title=”Kan ik zelf mijn therapeut kiezen?”][vc_column_text]Ja, dat kan, onder het kopje team kunt u zien welke handtherapeut op welke locatie werkt. Telefonisch kunt u, bij het maken van een afspraak, aangeven bij wie u graag onder behandeling wilt.[/vc_column_text][/toggle][toggle color=”Default” title=”Wat moet ik meenemen naar de eerste behandeling?”][vc_column_text]Eigenlijk alleen uw identiteitsbewijs en een verwijzing wanneer u deze heeft. Wij hebben verbandmaterialen, handdoekken en tape in huis. Wanneer u vanuit het ziekenhuis speciale verbandmiddelen meegekregen heeft, dan kunt u deze meenemen.[/vc_column_text][/toggle][toggle color=”Default” title=”Hoelang duurt een behandeling?”][vc_column_text]Gemiddeld duurt een behandeling 30 minuten. De intake duurt vaak langer, rond de 45 minuten.  Wanneer we een spalk moeten maken kan dit een half uur tot anderhalf uur in beslag nemen.[/vc_column_text][/toggle][toggle color=”Default” title=”Vergoedt de zorgverzekeraar de behandelingen?”][vc_column_text]Dit kunt u vinden onder het kopje vergoeding.[/vc_column_text][/toggle][toggle color=”Default” title=”Mag ik autorijden met een spalk of gips?”][vc_column_text]U moet zelf inschatten of het veilig is om met een spalk of gips te rijden. Houd er rekening mee dat u niet verzekerd bent voor schade aan u of anderen wanneer u geen schriftelijke verklaring heeft van uw verzekeraar.

Voor meer duidelijkheid kunt u dit artikel raadplegen.[/vc_column_text][/toggle][toggle color=”Default” title=”Ik heb na een ongeluk handletsel maar ook ander letsel, kunnen jullie mij hiermee helpen?”][vc_column_text]Onze locatie in Winschoten is onderdeel van Beweegcentrum Winschoten. U kunt hier ook terecht voor behandeling van verschillende lichamelijke klachten  die worden ervaren tijdens het bewegen of het aannemen van bepaalde houdingen zoals rug, nek schouder, heup of knieklachten.  De oorzaken van deze klachten kunnen uiteenlopen van sportblessures tot neurologische aandoeningen. In Delfzijl en in Groningen houden we ons uitsluitend bezig met de bovenste extremiteit (hand, arm, pols) maar werken we nauw samen met andere fysiotherapeuten die u kunnen helpen met andere klachten.[/vc_column_text][/toggle][toggle color=”Default” title=”Kan de handtherapeutische behandeling of onderzoek ook bij mij thuis plaatsvinden?”][vc_column_text]Dat kan zeker. Wanneer u slecht ter been bent bestaat de mogelijkheid dat we bij u thuis komen, het is van belang dat de huisarts dit indiceert. Wanneer we een spalk voor u moeten maken is het wel handig dat u naar de praktijk komt. We hebben hiervoor een spalkenbak nodig, deze kunnen we niet meenemen naar uw huis. Gelukkig hoeft dit meestal maar eenmalig.[/vc_column_text][/toggle][toggle color=”Default” title=”Hebben jullie een wachtlijst?”][vc_column_text]Wij hebben geen wachtlijst. U kunt altijd snel bij ons terecht. We streven ernaar dat u binnen 2 werkdagen na uw aanmelding bij ons terecht kunt. Op indicatie van uw huisarts of specialist kan de behandeling zelfs binnen 24 uur opgestart worden.[/vc_column_text][/toggle][toggle color=”Default” title=”Moet ik een spalk zelf betalen?”][vc_column_text]Hierover vindt u meer informatie onder het kopje vergoedingen.[/vc_column_text][/toggle][/toggles][/vc_column][vc_column column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color=”#80c9c5″ background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/3″][vc_column_text]

Maak een afspraak

T 0597 – 41 33 33 (bij voorkeur tussen 14:00 – 17:00)[/vc_column_text][divider line_type=”No Line” custom_height=”20″]

Fout: Contact formulier niet gevonden.

[divider line_type=”No Line” custom_height=”20″][vc_column_text]

Nieuws

[/vc_column_text][divider line_type=”No Line” custom_height=”20″][recent_posts style=”default” category=”all” columns=”1″ post_offset=”0″ posts_per_page=”3″][/vc_column][/vc_row]